Novi Sad
16.09.2013.
12:53 > 13:05
Novosađani će od danas pa do 22. septembra biti deo Evropske nedelje mobilnosti pod sloganom "Čist vazduh-ti si na potezu".
  • @NSgar

    17.09.2013 06:49
    kada stavite na papir koliko novca godišnje potrošite na gorivo, parking, registraciju, servis automobila... shvatićete da od tog novca možete kupite 3-4 doobra bicikla godišnje. A od kusura se vozite taxijem ili gradskim prevozom :-)
  • Pokojni Toza

    17.09.2013 06:13
    Samo da se izvinem
    Do nedavno sam šizeo što su biciklističke staze pune mama sa kolicima medjutim postao sam tata pre mesec dana i shvatio sam koji je problem gurati kolica po pešačkoj stazi. Ovom prilikom bih iskoristio priliku da se izvinem svim kolegama biciklistima zbog korišćenja bici staza. Samo cimnite i mi ćemo se skloniti jer kao što je neko rekao na našim finim pešačkim stazama bebe mogu samo morsku bolest da dobiju!
  • 16.09.2013 21:17
    tuzno i ruzno
    Nije da nema biciklistickih staza,ima sasvim dovoljno,istina,nisu sve u najboljm stanju,ali moze se voziti.Istina je, roditelji sa decijim kolicima su na stazama,ali zazvonis im i sklone se,ne moze nam naskoditi malo tolerancije,ko voli da vozi bicikl,snadje se.
    Veliki su problem lopovi u nasem gradu,zbog njih je nastao i problem parkiranja i ostavljanja biciklova,sad su jos jedino u stanovima sigurni,a muka je svaki dan sa biciklom na sprat i sa sprata,pa jos ako zgrada nema lift,a biciklane zvrje prazne.
    E,to je problem!
  • NN

    16.09.2013 20:10
    Da li mi verujete
    Vozio sam bicikl (samo) po NS od kako znam za sebe do ~30. Sada ga vozim po vankuveru (i NS kada dodjem). Jeste ima rupa, kola i svacega po biciklistickim stazama. Ali je NS i Vojvodina i dalje raj za bicikliste. Malo gde ima take ravnice. Grbavica je najvece brdo. Smesno. Jedan rece: prosecna zrenjaninska familija ima 5 ljudi i 7 biciklova. Bicikl je sprava iz raja izasla i kad vam ga ukradu nabavite drugi. Meni su isto krali biciklove u NS i u Vcr, NS milicija mi vadila ventile, cak sam i u balon duvao (posto nisam imao upaljeno svetlo).
    Sada, u Vcr, posao mi je daleko 20 km od kuce. Valovit je malo manje od Bgd. 2-3 puta nedeljno idem biciklom - po brzim i sporijim ulicama. Tusiranje srecom imam u firmi. Kada idem negde gde nemam tus, odem u WC obrisem znoj i presvucem se. Nisam uopste jedini koji to radi. I uzivam tako. Jedino je sporo. Pa kad nemam vremena koristim kola.
    Pre toga, posao mi je bio u centru ~10 km daleko. Isao sam biciklom skoro svaki dan na posao Po snegu nisam ali jesam po hladnoj kisurini i po mraku.
    Kada sam proslo leto bio u NS, otisao sam biciklom, sa svoja 2 sestrica, tinejdzera, u Petrolend na kupanje. Milina jedna.
    Poenta price nije o meni kao supertipu, nego da Vam docaram sta moze. I ovo je sve (99.9%) na temu voznje biciklom po gradu.
  • Lalla

    16.09.2013 18:50
    preduslovi,,,
    sve bi kao nesto;
    a za sve treba prvo stvoriti preduslove;
    koliko sam zapamtio; u NS se dnevno ukrade tri bicikla,a verovatno dosta njih i neprijavi kradju,,,,
    vecinom glavnih bulevara, koji vode ka centru nema biciklistickih staza...
    tamo gde ih ima;njima jurcaju vespasi i ugrozavaju zivote biciklista!!!
    Prema Zakonu;bicikl; vozilo na nozni pogon!!!
    Biciklisticka staza;staza za bicikle!!!
    Vecim delom;biciklisticke staze su tik uz parkinge;pa pola biciklisticke staze,zauzmu parkirana vozila prednjim delom do tockova...
    Biciklisticke staze sluze i za utovar i istovar robe;da bi kombi za dostavu prisao cim blize!!!
    Na pesackim prelazima bankine nisu oborene;pa majke sa decom moraju gurati kolica biciklistickim prelazima;da bebe ne dobiju morsku bolest ili ne daj boze potres mozga...
    dobar deo biziklistickih staza je sa rupama;tako da se u i zdravstvene;od struckanja,mozda se razbije kamen u bubregu...
    Grad je svoje objekte obezbedio kocevima,ali za obezbedjenje biciklistickih staza od parkiranih vozila....nema razumevanja.....
    i,,,,,i,,,,,,ajde da i drugi dopisu!!!!!!!!!!!
  • NSgar

    16.09.2013 17:21
    NN
    Isao bih ja biciklom i isao sam 2 godine, za te 2 godine su mi ukrali 2 bicikla iz zgrade (6 sprat) , tako da sam u dilemi da li da izdvajam 1 platu i 4 razocarenja (stanje biciklisticke staze, kradje, nepostovanje propisa na pesackim/biciklistickim prolazima i pare za bajs) godisnje na bicikl ili da vozim automobil. Nekako mi je manje zlo ovo drugo a ekoloska svest.. tu si u pravu
  • Ljiljana

    16.09.2013 16:58
    @Hh
    E, vala, dosadni ste sa tim tramvajima! Otud palac dole. A, inace, nas narod je navik'o da se vozi kolima. Ko ce pesaciti od buske stanice do odredista? Prvo ljude treba podsetiti da imaju noge, pa onda sve ostalo.
  • нн

    16.09.2013 13:37
    Кад би се уместо бусева убациле троле или трамваји, а људи мање ишли колима по граду и уместо кола користили бициклове било би супер. Мада еколошка свест код нас је на веома ниском нивоу...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna